Snöskoterutbildning

Utbildningen har  blivit kontrollerad och godkänd utav transportstyrelsen.

Förarintyg snöskoter, bli en säkrare skoterförare.

INNEHÅLL OCH MÅL

Kursens upplägg följer Transportstyrelsen föreskrifter för förarbevis för snöskoter som trädde i kraft 1 oktober 2009. Målet med kursen är att ge dig kunskaperna och behörighet för att få köra snöskoter. Du får kunskap om snöskoterns användning i trafik och natur, råd om teknik, skötsel och säkerhet. Du får också lära dig terrängkörningslagen och grunderna i första hjälpen.

UPPLÄGG

Kursen består av tre träffar teori (totalt 9 lektionstimmar) och ett praktikpass (5,5 lektionstimmar per 4 mannagrupp) Under praktikpasset lär vi oss snöskoterns funktion och uppbyggnad, att surra fast skotern på släp samt övningskör med snöskotern på en övningsslinga. Efter avslutad kurs skriver du provet för förarbevis snöskoter. Skrivningstillfället meddelas av ledaren. Observera att du måste ha fyllt 16 år för att få skriva provet.

Det är viktigt att du tar med giltig legitimation.

FÖRKUNSKAPER

Du måste vara minst 15 år och 9 månader för att kunna delta i övningskörningen. För att skriva provet måste du ha fyllt 16 år. I övrigt behöver du inte kunna något sedan tidigare.

BRA ATT VETA

Ledaren håller med skoter och hjälm vid det praktiska tillfället. I kursavgiften på 2400kr ingår lån av studiebok och examinationsavgiften är ca. 200 kronor. Du erhåller ett inbetalningskort från Transportstyrelsen. Varma kläder då du ska göra det praktiska är att rekommendera.


lennart@utbildningarlulea.se

070 – 668 78 96

Välkomna